nl\en

Amsterdam & Utrecht

+31 20 894 36 28
jongens@eenvandejongens.nl

Wij zijn Een van de jongens, het productiehuis van producent Hasse van Nunen and regisseur-producent Renko Douze.Samen met eigenzinnig filmmakers, maken we creatieve documentaires over de dingen die er toe doen. Of er toe zouden moeten doen. In het afgelopen decennium maakten we meer dan 20 films en series, die werden vertoond in bioscopen en huiskamers over de hele wereld en in de prijzen vielen op festivals als de Berlinale, IDFA, Full Frame.

Maar films maken gaat verder dan alleen films maken. We hechten grote maatschappelijke waarde aan onze films. Door ze in nieuwe contexten te plaatsen, bereiken ze een ongebruikelijk publiek. Daarmee vergroten we hun maatschappelijke impact.

Hasse van Nunen

Hasse van Nunen (1985) is documentaireproducent, scenarist and impactproducent. Na haar afstuderen als scenarist aan de HKU, werkte ze enkele jaren als dramaturg, voordat ze in 2011 haar eigen productiebedrijf Een van de jongens oprichtte. Sindsdien laat ze ongenschijnlijk kleine persoonlijke verhalen uitgroeien tot grote universele films. Daarbij is ze in het bijzonder geïnteresseerd in de maatschappelijke impact die een documentaire in potentie heeft.

In 2007 richtte ze Breaking Ground op, het Europese platform voor studentenfilms, en in 2015 de Impact Academy, een sectorbrede samenwerkingom de maatschappelijke impact van documentaires te vergroten. Naast haar werk bij Een van de jongens, werkt ze ook als impactproducent en scenarist voor andere projecten en als docent op de Nederlandse Filmacademie.

Renko Douze

Regisseur / producent

Renko Douze (1986) is documentaire- en programmamaker. Hij regisseert, produceert, schrijft en monteert. Na zijn studie Audiovisuele Media aan de HKU, richtte hij in 2011 samen met Hasse van Nunen productiehuis Een van de jongens op, waarmee hij tot nog toe meer dan 20 films produceerde. Alhoewel zeer uiteenlopend in inhoud en vorm, hebben alle projecten één ding gemeen: ze worden gemaakt met een scherpe blik en een aanstekelijke aandacht. Naast zijn werk voor Een van de jongens is hij scenarist, regisseur en editor voor documentairefilms en -series, schrijft en regisseert hij voor jeugdprogramma's zoals Het Klokhuis en werkt hij als gastdocent, o.a. aan de Nederlandse Filmacademie en de Universiteit van Amsterdam.