nl\en

Amsterdam & Utrecht

+31 20 894 36 28
jongens@eenvandejongens.nl

Wij zijn Een van de jongens, het documentaireproductiebedrijf van producent Hasse van Nunen en regisseur-producent Renko Douze. Een jong bedrijf, opgericht in 2011. In samenwerking met eigenzinnige makers met sterke visies, produceren we betekenisvolle en artistiek hoogwaardige documentaires en televisieprogramma’s. Wat ons betreft gaat dat verder dan een televisie-uitzending of bioscoopvertoning. We hechten grote waarde aan een traject daarbuiten. Door het creëren van een nieuwe context proberen we zowel een nieuw publiek te bereiken als de zeggingskracht van de film te vergroten.

Hasse van Nunen

Producent

Hasse van Nunen (1985) richtte in het derde jaar van haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Breaking Ground op, het platform voor de Europese studentenfilm. Na haar afstuderen in 2008 schreef zij een scenario voor een One Night Stand (50', televisiedrama) en werkte zij als assistent-producent en later development executive en dramaturg voor het productiehuis KeyFilm. Voordat zij Een van de jongens oprichtte, produceerde zij voor KeyDocs haar eerste korte documentaire Wat de kat ziet, die genomineerd werd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. Daarnaast werkte ze naast Een van de jongens voor omroep Human, waar ze o.a. de documentaires Among Women (regie: Kim Brand) en Ik verwacht alles (regie: Gülsah Dogan) produceerde.
Op dit moment leidt ze - naast Een van de jongens - samen met Bernadette Kuiper ook de Impact Academy. Een sectorbrede samenwerking om meer impact de bereiken voor Nederlandse documentaires.

Renko Douze

Regisseur / producent

Renko Douze (1986) studeerde in 2010 af als documentaireregisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de film Heen en terug (2010, 23'), een melancholische documentaire over de heen- en terugreis van het laatste gezamenlijke schoolkamp van drie jongens uit groep 8. Met deze film legde hij de basis voor wat hij het liefste doet: met grote precisie een licht schijnen op de schoonheid die met een haastige blik aan de aandacht ontsnapt. Binnen Een van de jongens produceert hij niet alleen, maar regisseert hij ook. Zoals de Villa Achterwerk-series Ik zag je in de zomer (2011-2012, 13 x 7') en Wij zijn vrienden (2012-2013, 14 x 7') en de kinderserie voor de VARA Wij blijven vrienden (2014, 6 x 7'). Naast zijn werk voor Een van de jongens is hij freelance regisseur, onder andere voor De Buitendienst (kinderserie van de NTR) en Made in NL (National Geographic Channel-serie).

Rosan Boersma

Rosan Boersma (1983) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Filmacademie waarna zij als junior producer bij Pieter van Huystee Film aan de slag ging. Sindsdien is zij voor vele producties verantwoordelijk geweest waaronder; Farewell, SHOUT en To be and Not To Be. In 2013 richtte zij samen met Denis Wigman CTM Docs op, waar films als Vergeet mij niet, Strike a Pose en Hollywood Banker uit voort zijn gekomen. Naast CTM Docs werkt Rosan voor Een van de jongens als uitvoerend producent.