nl\en

De Kempenaerstraat 11B
1051 CJ Amsterdam

+31 20 894 36 28
jongens@eenvandejongens.nl

 

Stagiair(e) gezocht!VACATURE STAGE EEN VAN DE JONGENS
Fulltime stage van augustus 2017 t/m december 2017

Een van de jongens is het documentaireproductiebedrijf van producent Hasse van Nunen en regisseur-producent Renko Douze. In samenwerking met eigenzinnige makers, produceren we betekenisvolle en artistiek hoogwaardige documentaires en televisieprogramma’s. Wat ons betreft gaat dat verder dan een televisie-uitzending of bioscoopvertoning. We hechten grote waarde aan een traject daarbuiten. Door het creëren van een nieuwe context proberen we zowel een nieuw publiek te bereiken als de zeggingskracht van de film te vergroten.

Voor de research en distributie van onze films zijn we op zoek naar een enthousiaste, leergierige stagiair(e) voor de periode van augustus tot en met december 2017.

Wat ga je leren?
Meerdere van onze docu’s bevinden zich in de ontwikkelingsfase: op basis van grondige research schrijven we een filmplan. Daarvoor moet vaak nog onderzoek gedaan worden. Daarom vragen we jou om bepaalde arena’s te onderzoeken, achtergrondresearch te doen en/of mogelijke hoofdpersonen te vinden. Daarnaast zul je ook veel leren over de distributie. Zoals gezegd zoeken we voor elke film een passend traject om de film naar het publiek te brengen. Dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met maatschappelijke organisaties of scholen zijn. Tijdens je stage zullen we je vragen mee te denken over de mogelijkheden en deze vervolgens ook in de praktijk te brengen. Naast deze hoofdtaken, zullen we af en toe ook vragen productionele taken uit te voeren. En omdat we een kleine organisatie zijn, krijg je het gehele productieproces van een film mee.

Wat zoeken we in jou?
We zoeken een student documentaireregie, research/redactie of productie die interesse heeft in research, distributie én in het reilen en zeilen van een productiebedrijf.
Je weet van aanpakken en bent niet bang om met mensen in gesprek te gaan. Je bent nieuwsgierig en neemt niet snel genoegen met het eerste de beste antwoord.

Herken jij jezelf hierin?
En ben je geïnteresseerd in deze stage? Stel jezelf dan voor in een motivatiebrief. Vertel ons hierin, naast wat je al kan, vooral ook wat je hoopt te leren. Stuur deze brief met je CV vóór 15 juni naar ons: jongens@eenvandejongens.nl.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Hasse via hasse@eenvandejongens.nl of 020 894 36 28.